Το Spa-Francorchamps χάρισε και πάλι έναν ωραίο αγώνα (παρά τις γκρίνιες περί του αντιθέτου), το αποτέλεσμα του οποίου έχει άμεσες και σοβαρές συνέπειες στο πρωτάθλημα. Στην καθιερωμένη μας στήλη, αναλύουμε ποιοι έφυγαν από το Βέλγιο με το χαμόγελο στα χείλη και ποιοι με το κεφάλι κατεβασμένο.
Νικητής: Kimi Antonelli
Στον αθλητισμό, άρα και στη Formula 1, πρέπει να αρπάζεις τα δώρα που σου χαρίζονται και να μη ρωτάς πολλά. Ο Kimi Antonelli φέτος έχει βιώσει δύο δύσκολες στιγμές, σε Βαρκελώνη και Silverstone, όμως έχει καταφέρει να κερδίσει έξι αγώνες και να εκμεταλλευτεί κάθε στιγμή αδυναμίας ή ατυχίας του George Russell. Στο Βέλγιο δεν ήταν ο με διαφορά ταχύτερος, καθώς ο Charles Leclerc (με τη βοήθεια του VSC) είχε την ταχύτητα να πάρει τη νίκη αλλά έχασε στα σημεία. Στο τέλος, μετράει το αποτέλεσμα, και ο νεαρός Ιταλός έχει εκ νέου 50 βαθμούς διαφορά έναντι του teammate του, και 45 έναντι του Lewis Hamilton. Με άλλο τόσο να μένει στη σεζόν, το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου είναι αν υπάρχει κάποιος να τον σταματήσει.
Χαμένος: George Russell
Σε ένα τριήμερο που παραπονέθηκε για ζητήματα στον κινητήρα (για δεύτερη φορά μετά το Silverstone) και που εκκίνησε τον αγώνα με άδεια μπαταρία, είναι να απορεί κανείς τι άλλο μπορεί να πάει στραβά για τον George Russell. Είναι γεγονός πως ο Βρετανός δεν έχει καταφέρει να πιάσει τα επίπεδα απόδοσης του teammate του, και σε αυτό δεν ευθύνεται κανείς πέρα από τον εαυτό του. Κι επ' αυτού, για ακόμα ένα τριήμερο υπήρξε κατώτερος των περιστάσεων σε ό,τι αφορά την οδήγησή του - δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση σε θέση να τα βάλει με τον Antonelli. Ωστόσο, το συμβάν που τον άφησε εκτός αγώνα ήταν μία άτυχη στιγμή, απ' αυτές που -δυστυχώς για τον ίδιο- έχει πια συνηθίσει. Άποψή μας πως η ποινή στον Hamilton ήταν υπερβολική, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για το αποτέλεσμα. Ο Russell δήλωσε «μουδιασμένος» μετά από ακόμα ένα τέτοιο συμβάν και θα χρειαστεί ένα γενναίο «restart» στο καλοκαιρινό διάλειμμα για να μπει ξανά στη μάχη.
Νικητής: Isack Hadjar
Κι αναφωνήσαμε: «να ένας κανονικός 2ος οδηγός στη Red Bull».
Είναι γεγονός πως ο Isack Hadjar έχει σκαμπανεβάσματα στη σεζόν του, με δικά του λάθη και αστοχίες της ομάδας να του στερούν καλά αποτελέσματα. Την Κυριακή στο Spa, όμως, ο Γάλλος εκτέλεσε άριστα το καλοσχεδιασμένο πλάνο της ομάδας, κι από 21ος τερμάτισε 6ος, έχοντας διαχειριστεί άψογα τη σκληρή γόμα και με μετρημένη οδήγηση ώστε να μην «μπλέξει», αφήνοντας πίσω του και τον Lando Norris (που στάθηκε άτυχος με το pit stop).
Μία κανονικότητα έχει επέλθει σε αυτό το μέρος του γκαράζ των Αυστριακών, και μας χαροποιεί αυτό καθώς ο Hadjar είναι ένας οδηγός με μέλλον και σαφή χαρακτηριστικά που αξίζουν τον χρόνο και την προσπάθεια της ομάδας του.
Χαμένος: Lewis Hamilton
Οδηγικά, ο Lewis Hamilton δεν ήταν κακός. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το συμβάν του πρώτου γύρου, αλλά σε κάθε περίπτωση ένα μικρό γλίστρημα του εμπρός μέρος δεν είναι πρωτοφανές. Στη διάρκεια του αγώνα, όμως, πλήρωσε αυτό το στιγμιαίο λάθος με μία ζημιά στο πάτωμα που του στέρησε χρόνο (όχι όσο θα περίμεναν στη Ferrari, βέβαια), ενώ αργότερα ήταν και άτυχος με το πράσινο φως που άναψε στο pit box και έφυγε την ώρα που ένας μηχανικός της ομάδας θα έκανε τις αλλαγές που είχε ζητήσει πριν μπει. (Ο μηχανικός είναι καλά στην υγεία του).
Ο ίδιος παίρνει την ευθύνη για το ατύχημα στο FP3 που προκάλεσε ζημιές στο πίσω μέρος, και όταν βγήκε στην πίστα ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά λόγω των επιδιορθώσεων που έκανε η ομάδα. Για τον αγώνα, δεν βρίσκει ότι έκανε κάτι παράτυπο στο συμβάν με τον Russell, και θεωρεί πως χωρίς τη ζημιά που αποκόμισε θα πάλευε για τη νίκη. Στο τέλος, όμως, ήταν στη στήλη των χαμένων εξαιτίας ενός μείγματος δικών του λαθών και αστοχιών.
Νικητής: Gabriel Bortoleto
Δεύτερο συνεχόμενο τριήμερο που ο Gabriel Bortoleto παίρνει βαθμούς, και μάλιστα σε έναν αγώνα που ο ανταγωνισμός στο midfield ανάμεσα σε Audi, Racing Bulls και Alpine ήταν έντονος. Ο Βραζιλιάνος έδειξε ψήγματα του ταλέντου του από πέρυσι, και φέτος, με μία νέα ομάδα και έναν ολοκαίνουριο κινητήρα, παίρνει το μέγιστο. Αξίζει να πιστωθεί και στην Audi το γεγονός πως, αν και νέος κατασκευαστής, έχει σταθεί αξιοπρεπώς στο grid. Ναι, υπάρχουν ζητήματα αξιοπιστίας, και πώς όχι άλλωστε, αλλά στο τέλος της μέρας υπάρχει ταχύτητα και υπάρχει τουλάχιστον ένας οδηγός να την εκμεταλλευτεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1 – Βέλγιο: Ώρε μια στροφάρα, Γιώργη…
F1: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή απειλεί ξανά το καλεντάρι - Ποια Grand Prix είναι στον «αέρα»






ΔΗΜΟΦΙΛΗ



_77761_453784_type13129.jpg)

